Menneet tapahtumat

 

Kissa Vieköön -ruokakeräys lauantaina 13.12.

Aiempien vuosien tapaan järjestämme taas Kissa Vieköön -ruokakeräyksen kodittomille eläimille lauantaina 13.12. Hyvinkään Prisman ja Citymarketin sekä Vehkojan Pyrhösen aulassa. 
Ostamalla kissanruokaa jostakin edellä mainitusta kaupasta ja lahjoittamalla sen kerääjillemme autat kodittomia eläimiä.

Mahdolliset koiranruokalahjoitukset lahjoitamme eteenpäin niitä tarvitseville tahoille.

Kiitos jo etukäteen tuestasi!

Eläinten Päivä 5.10.
Lue lisää Eläinten Päivä

Keväinen pönttöpäivä sunnuntaina 27.4.
Lue lisää Pönttöpäivä2014

Perinteinen Kissojen Ystävänpäivä Kytäjän löytöeläintalolla su 9.2. klo 13-16. Vuoden 2013 eläinsuojelijan julkistus, arpajaiset, kahvia, kuumaa mehua, makkaraa grillistä ym. mukavaa.
Tervetuloa! Ystävänpäivä2014

Kissa Vieköön ruokakeräys Hyvinkäällä Prismassa, Citymarketissa ja Vehkojan Pyrhösellä lauantaina 14.12. 

Tuire Kaimion luento "Faktaa eläinten käyttäytymisestä, oppimisesta ja palkitsemisesta"
lauantaina 16.11. klo 17.00. Lisää tietoa tilaisuudesta oheisesta linkistä Luentotilaisuus

Eläintenviikolla tapahtuu.... Kissanpäivä Hyvinkään Eläinkaupassa lauantaina 5.10. tulethan sinäkin? Lisätietoja oheisesta liitteestä Kissanpäivä

Perinteinen kevätkirppis su 19.5. klo 13-16 Kytäjän löytöeläintalolla, Palkkisillantie 26, Hyvinkää Kevätkirppis

 

Eläinsuojelulliset luennot Hyvinkään Opiston kanssa keväällä 2013.

Kevään teemana KOIRA ja koiran hyvinvointi
KOIRAN HYVINVOINTI JA VIRIKKKEISTÄMINEN
to 11.4.2013 klo 18.30-21.00
Eläintenkouluttaja Antje Casper

Milloin koira voi hyvin? Koiran hyvinvoinnin kulmakivet: liikunta, ruokinta, virikkeistäminen ja sosiaalinen vuorovaikutus. Koiran stressin, sairauden ja kivun tunnusmerkit. Eri tapoja virikkeistää koiraa kotona ja ulkona. Kurkistus eri harrastuslajeihin. Ei netti-ilmoittautumista. Kurssimaksu 5,00 €.

KOIRAN OIKEA RUOKINTA
to 21.3.2013 klo 18.30-21.00
Eläintenkouluttaja Antje Casper

Koiran ruokinta - teollista vai raakaruokaa. Mitä ravintoaineita koira tarvitsee nykytutkimustiedon valossa? Teollisen koiranruuan sisältö sekä edut ja haitat. Muita vaihtoehtoja: kotiruoka, raakaruokinta ja niiden yhdistelmät. Luonnonmukainen eli raakaruokinta: mitä ruokaa ja missä muodossa? Miten barffaus aloitetaan? Ei netti-ilmoittautumista. Kurssimaksu 5,00 €.

KURKISTUS KOIRAN KORVIEN VÄLIIN
to 7.2.2013 klo 18.30-21.00
Tiedetoimittaja, tietokirjailija Helena Telkänranta

Koirien käyttäytymisen taustaa: miten pentuvaihe vaikuttaa, kuinka koiran tunnetilat ohjaavat sen käyttäytymistä ja mitä koirassa on jäljellä sudesta? Ei netti-ilmoittautumista. Kurssimaksu 5,00 €.

KOIRAN KOULUTUS
to 7.3.2012 klo 18.30-21.00
Eläintenkouluttaja Antje Casper

Oppimispsykologiaan perustuva koulutus eli katsaus oppimisteoriaan: Mitä tarkoittavat klassinen ja operantti ehdollistuminen, vahvisteet/rankaisut, ajoitus, kriteeri ja vahvistetiheys. - Oman koiran kouluttaminen positiivisella vahvistamisella - Mitä seurauksia on joko palkkioon tai rankaisuihin perustuvalla koulutuksella? Uskomukset vs. faktatieto, tarvitaanko johtajuutta ja mitä se on? Ei netti-ilmoittautumista. Kurssimaksu 5,00 €.

 

10.2.2013 vietetään jo perinteeksi muodostunutta Kissojen Ystävänpäivää. Lisätietoja ohesta. Tervetuloa!Ystävänpäivä2013

  

Kissa vieköön! -ruokakeräys 15.-16.12.2012
Perinteinen Kissa Vieköön -ruokakeräys järjestetään jälleen Hyvinkään Prismassa, Citymarketissa ja Vehkojan Pyrhösellä.

Ruokakeräyksellä saadaan Kytäjän kissatalolle vähintään vuoden ruuat, joten keräys on merkittävä tilaisuus auttaa löytöeläimiä konkreettisella tavalla. Koiranruoan yhdistys lahjoittaa eteenpäin Riihimäen Onnentassuun ja Kulkurit ry:lle.

 

2.12.2012 Kissojen pikkujoulu -myyjäistapahtuma löytöeläintalolla
Perinteiset joulumyyjäiset Kytäjän löytöeläintalolla.

Myynnissä leivonnaisia, käsitöitä, kalentereita, kortteja ja kaikkea muuta kivaa. Arpajaiset. Glögitarjoilu. Paikalla vierailee myös itse Joulupukki! Lämpimästi tervetuloa!


Rokotus- ja sirutuspäivä Kytäjän löytöeläintalolla

NYT on aika rokottaa ja siruttaa myös Sinun kissasi - kätevästi Kytäjällä! Lauantaina 17.11. klo 10.00-14.00 eläinlääkäri Kaisa Nykänen rokottaa ja siruttaa kissoja - ilman ajanvarausta. Sirutus 20,00 €Rokotus 30,00 Sirutus + rokotus 45,00 €Rokote Nobivac Tricat Trio - sopii sekä ensimmäiseksi että tehosterokotteeksi. Kissa kannattaa madottaa noin viikkoa ennen rokotusta. Rokote voidaan antaa vain terveelle kissalle. Tervetuloa!

Eläinten viikko 1.-7.10.2012 -> Kytäjän löytöeläintalolla tapahtuu:
Avoimet ovet to-pe 4.-5.10. klo 17 -19

Lauantaina 6.10. Kytäjän Kissojen Yö

kissamaisessa menossa mukana tutkija, tietokirjailija Helena Telkänranta. Helena neuvoo ja vastaa visaisiinkin kissaongelma- ja ongelmakissakysymyksiin. Myynnissä mukien, kalenterien ja leivonnaisten ohella Helenan kirjaa: matka kissan mieleen, 20 eur. Arpajaiset ja kahvitarjoilu.

Helsyn ja Hyvinkään Opiston yhteistyössä järjestämät eläinsuojeluluennot syksyllä 2012.
- 18.9.2012 Helena Telkänranta: Kurkistus kissan korvien väliin. (Uusintaluento yleisön pyynnöstä). Tilaisuudessa myynnissä Helenan kirja: Matka kissan mieleen, h. 20€.
- 2.10.2012 Riitta Holopainen: Oman hevosen hankinta
- 16.10.2012 Jarmo Tuutti: Lemmikkilinnun hyvinvointi
- 6.11.2012 Hanna Heino: Eläinsuojeluvalvojan arkea - tähtihetkiä ja mustia aukkoja

 

65-vuotisjuhliemme kunniaksi järjestimme hiljaisen taidehuutokaupan. Myynnissä mm. Helvi Mustosen ja Liisa Björnin maalaukset. Taulut olivat nähtävillä Animuksessa kesäkuun ajan, Facebook-sivuillamme sekä täällä.
Helsy menossa mukana Ery:n kissanäyttelyssä Willatehtaalla 9.-10.6.2012 kahvionpidon merkeissä.

 

Löytökissan uusi elämä -valokuvakilpailu on ratkennut! Taavi-kissa oli yleisöäänestyksen ylivoimainen suosikki. Lisää valokuvakilpailusta täällä.

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys ry juhlii 65-vuotista taivaltaan 6.5.2012

Tervetuloa juhlimaan sitä sunnuntaina 6.5.2012 klo 14.00 - 17.00 Kytäjän löytöeläintalolle, Palkkisillantie 26, 05720 Hyvinkää. Paikan päällä kaikkea kivaa isoille ja pienille eläinten ystäville.

Ohjelma:
Avajaissanat Carita Auvinen
Juhlapuheenvuoro eläinsuojeluvalvoja Tanja Karpela
Löytökissan uusi elämä’ -valokuvakilpailun äänestys
Arpajaiset, kirpputori

Myynnissä juhlavuoden kunniaksi Kytäjän kissat -tuotteita (mukeja, postikortteja) -> vain käteismaksu. Paikalla myös Oriflame-tuotemyyjä (osa tuotosta Helsylle). Taidehuutokauppa
Paikalla löytökissojen lisäksi paijauskaneja, Hyvän Mielen alpakoita, koiria
Lapsille ohjelmaa. Kahvitarjoilu
Musiikista vastaa house band ’Kerpiili’
Tervetuloa!

21.4. Rekrypäivä uusille vapaaehtoisille klo 14-17 Kytäjän löytöeläintalolla.

Vain ihminen voi auttaa eläimiä, jotka tarvitsevat apua. Haluatko sinä olla yksi ihminen? Jos rakastat eläimiä, olet vailla palkitsevaa harrastusta ja haluat auttaa: vapaaehtoistyö eläinten parissa kutsuu Sinua! Me Hyvinkään eläinsuojeluyhdistyksessä tarvitsemme panostasi. Tule mukaan vapaaehtoiseksi tekemään tärkeää työtä. Rekrypäivässä tapaat talonväkeä, kuulet toiminnasta ja talon erilaisista tehtävistä. Paikalla niin pitkän linjan aktiiveja kuin tuoreita vapaaehtoisia. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Osallistu juhlavuoden kunniaksi järjestettävään ’Löytökissan uusi elämä’ -aiheiseen valokuvakilpailuun! Oletko tarjonnut kodin Kytäjän löytöeläintalon kissalle? Lähetä meille löytökissastasi valokuva ja lyhyt tarina sen uudesta elämästä luonasi - taustatietoineen (milloin se on tullut sinulle, mikä sen nimi oli talolla yms.).... Paras otos palkitaan yleisöäänestyksen perusteella –tietenkin kissamaisin palkinnoin. Helsyn raati valitsee 10-15 parasta ja koskettavinta kuvaa, jotka esitellään Kytäjän löytöeläintalolla 65-vuotisjuhlissamme 6.5.2012. Tapahtumassa järjestetään yleisöäänestys, jonka perusteella valitaan voittaja. Voittaja julkaistaan 9.5.2012 Helsyn kotisivuilla ja Helsyn Facebook-sivuilla. Käytännön toteutus:Lähetä lyhyt tarinasi, löytökissakuvasi alkuperäiskokoisena ja yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. TAI jos sinulla ei ole kuvaa sähköisenä – lähetä valokuva osoitteeseen Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys ry /Valokuvakilpailu, Palkkisillantie 26, 05720 Hyvinkää 30.3.2012 mennessä (jos haluat, että valokuvasi palautetaan, laita mukaan palautuskuori).

Eläinsuojeluluennot Hyvinkään Opistolla maaliskuussa 2012:

7.3. Hanna Tähjä: Kanit

14.3. Helena Telkänranta: Eläinten auttaminen ostopäätösvalintojen kautta

21.3. Sari Valtanen: Luonnonvaraiset eläimet

28.3. Laura Uotila: Turkiseläimet

 

Helsy mukana Naisten messuilla 10.3. klo 10-14, Lady Atlaksessa.

 

Helsy on valinnut Vuoden Eläinsuojelija 2011-kunniamaininnan saajiksi Seija ja Seppo Salosen. Kunniamaininta annetaan pyyteettömästä ja ansiokkaasta toiminnasta paikallisen eläinsuojelutyön hyväksi. Sydämelliset onnittelut!

 

Suosittua kalenteriamme 'Kissanystävän Ajantieto 2012' on muutamia vielä jäljellä! Hanki itselle tai lahjaksi! 

 

Serla on nyt julkaissut virallisesti Hyvä Teko -äänestyksen tulokset. Iso kiitos kaikille Kytäjän löytöeläintalon puolesta äänensä antaneille! Emme saaneet tuota alkuperäistä 5000 euron palkintoa, koska voitot jaettiin useammalle kohteelle. Eläinkohteet saivat kukin 1000 euroa.

 

12.2.2012 klo 13-16 Kissojen Ystävänpäivä Kytäjän löytöeläintalolla. Klo 14 Vuoden 2011 eläinsuojelijan julkistus. Tervetuloa tutustumaan toimintaan & kissoihin!

Varainhankintaa:
Hyvinkään eläinsuojeluyhdistykselle kerätään varoja myymällä Oriflamen kosmetiikkapaketteja. Pakettien hinta on 10€, josta lahjoitus yhdistykselle 3€. Myynnissä kolme erilaista settiä. Kiinnostuitko? Laita viestiä: johanna.ihatsu(at)luukku.com, niin saat lisätietoa hyväntekeväisyyspaketeista.

Autetaan yhdessä kodittomia eläimiä! ♥ ♥ ♥

P.S. Johanna paikalla myös Kissojen Ystävänpäivässä.

 

Kytäjän löytökissat piilosilla - Minna Leinon valokuvanäyttely Nurmijärven kirjastossa (Punamullantie 1, Nurmijärvi) 2.-31.1.2012.

 

Kissa vieköön! Viikonlopun ruokakeräys tuotti 2000 kiloa kissan- ja koiranruokaa! Kissojen talvivarastot Kytäjällä on siis turvattu.
Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille, kauppiaille ja kauppojen henkilökunnalle sekä vapaaehtoisille kerääjille!

 

Kissa vieköön -ruokakeräys järjestetään Hyvinkäällä 9.-11.12.2011 Prismassa, Citymarketissa ja Vehkojan Pyrhösellä. Keräyksellä saatu kissanruoka menee Kytäjän löytöeläinten hyväksi, koiranruoka lahjoitetaan edelleen Pelastakaa koirat ry:lle ja Viipurin Koirat ry:lle.

 

27.11.2011 klo 13-17 "Kissojen pikkujoulu" -myyjäiset Kytäjän löytöeläintalolla. Myynnissä leivonnaisia, käsitöitä, jouluaskarteluja jne. Arpajaiset. Pihalla glögiteltta. Tervetuloa!

 

Sääntömääräinen syyskokous 1.11.2011 klo 18.30 Kytäjällä.

 

Jäsenilta 20.10.2011 klo 18-21 Hyvinkään Taidemuseolla (Jussintori, Hämeenkatu 3 D).

 

Eläinten viikolla (vko 40) löytöeläintalolla avoimet ovet joka päivä (ma-pe) klo 16-19.

Kaunis kiitos kaikille avajaisvieraillemme! Erityiskiitokset juhlapuhujallemme Leena Vilkalle mieltä lämmittävistä sanoista! Tunnelma avajaisissa oli leppoisa. Keksi nimi 'yleiselle puolelle' -nimikilpailussa raadin yksimielinen suosikki oli Kehräämö. Onnittelut Päivi S:lle nimiehdotuksesta ja kiitos kaikille osallistujille! Kävijäarvonnassa onni suosi Sonja Stenvall-Puroa. Onnea!

Remontti on valmis! Kytäjän löytöeläintalon tilat laajenevat alakerrassa. Uuden "yleisen puolen" avajaiset su 2.10.2011 klo 14 kakkukahvien merkeissä. Kävijöiden kesken arvomme Kesäkissa-taulun. Nimikilpailu - keksi 'yleiselle' nimi, kissamainen tuotepalkinto. Arpajaiset. Tervetuloa!

P.S. Mahdolliset muistamiset kissanruuan muodossa.

 

"Kytäjän kissat piilosilla kirjastossa" Minna Leinon valokuvanäyttely Hyvinkään pääkirjastossa 12.9.-1.10.2011.

 

Eläinsuojelulliset yleisluennot syyskuussa yhteistyössä Hyvinkään Opiston kanssa. 

 

Syksyinen pihakirppis Kytäjän löytöeläintalolla su 4.9.2011 klo 13-17. Tule tekemään löytöjä ja tutustumaan samalla löytöeläintalon toimintaan.

 

Summeri 2011. Helsy menossa mukana esittelemässä toimintaansa.

 

Keväinen pihakirppis Kytäjän löytöeläintalolla 15.5.2011 klo 12-17. Kahvio. Päivän tuoton lahjoitamme Helena Telkänrannan käynnistämälle ja johtamalle tärkeälle projektille Aasian työnorsujen inhimillisempien, väkivallattomien koulutusmuotojen tukemiseksi. (Projektista voi lukea lisää Suomen WWF:n sivuilta )
Tervetuloa tekemään mukavia ostoksia ja tukemaan kansainvälistä eläinsuojelutyötä!

 

Eläinsuojelulliset yleisluennot kevättalvella yhteistyössä Hyvinkään Opiston kanssa. 

 

Lauantaina 12.3.2011 klo 11-15 Naisten Messut Hyvinkäällä, Sahamäen palvelukeskuksessa. Helsy menossa mukana. Tervetuloa!

 

13.2.2011 Kissojen Ystävänpäivä -jäsentapahtuma Kytäjän löytöeläintalolla klo 12-17. Tule tutustumaan toimintaamme, löytökissoihin ja niiden oloihin. Kahvitarjoilu.

 

Kytäjän löytökissat valtaavat valokuvillaan Nurmijärven kirjaston (Punamullantie 1, Nurmijärvi) 31.1.2011 asti.

 

Helsy kiittää kaikkia toimintaansa kuluneena vuonna tukeneita ja toivottaa hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa sekä onnea uudelle vuodelle 2011!

 

Kissa vieköön -ruokakeräys 11.-12.12.2010 Prismassa, Citymarketissa ja Vehkojan Pyrhösellä.

 

5.12.2010 Joulumyyjäiset Kytäjän löytöeläintalolla klo 13-16. Myynnissä leivonnaisia, käsitöitä, havupalloja ja -kransseja jne. Arpajaiset. Pihalla glögiteltta.

 

Havuaskartelukurssi-iltapäivä 27.11.2010 klo 12 alkaen Kytäjän löytöeläintalolla. Askartelemme talkoilla ohjatusti havupalloja ja -kransseja löytöeläintalolla 5.12.2010 pidettäviin myyjäisiin. Voit askarrella itsellesikin, jolloin perimme pienen tarvikemaksun (15 eur). Ohjaajina toimivat Susanna Nikki ja Mari Halinen. Ilmoittaudu 19.11.2010 mennessä joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 019-417 475. Tue eläinsuojelutyötä, konkreettisesti. Tervetuloa askartelemaan!

 

Minna Leinon valokuvanäyttely löytöeläintalon asukeista nähtävillä 27.10.-14.11.2010 Kytäjän löytöeläintalolla: "Kytäjän löytökissat lähtöruudussa".

 

Jäsenilta

Helsy järjestää jäsenilleen ja muille eläinten ystäville syksyisen jäsenillan 14.10.2010 tuttuun tapaan Taidemuseolla (Jussintori, Hämeenkatu 3 D) klo 18 alkaen. Ohjelmassa ennakkotiedoista poiketen eläinsuojeluvalvoja Markku Alangon luento eläinsuojeluvalvojan arjesta, Kytäjän löytöeläintalon kuulumisia, arpajaiset, uunituoreiden Kissanystävän Ajantieto 2011 -kalenterin ja kissapostikorttien myyntiä ja tietenkin kahvittelua mukavassa seurassa! Kaikki eläinten ystävät lämpimästi tervetuloa!

 

Valokuvanäyttely

Hyvinkään kaupunginkirjastossa 4.-23.10.2010. Minna Leinon valokuvia Kytäjän löytöeläintalon asukeista vuosien varrelta. Käy tutustumassa - oma kissasikin voi löytyä sieltä!

Näyttelyn kuvat ovat myynnissä ja tuotto käytetään löytöeläintalon asukkien hyväksi. Yhteydenotot Minna Leinoon, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 7226 225.

 

Eläinsuojelukurssi

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys järjestää yhteistyössä Hyvinkään Opiston kanssa eläinsuojelukurssin kaikille eläimistä, eläinsuojelusta ja eläinten hyvinvoinnista kiinnostuneille. Kurssin päätteeksi vierailemme Kytäjän löytöeläintalolla tutustumassa käytännön eläinsuojelutyöhön. Kurssi kolmena peräkkäisenä keskiviikkona (8.-22.9) klo 18.30-21.

 

Lemmikkimessut

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys oli mukana VIP-Lemmikki 2010 - messuilla Wanhalla Villatehtaalla 28.-29.8.2010.

 

Syksyinen Pihakirppis Kytäjän löytöeläintalolla 5.9.2010 klo 13-16.

Tule tekemään löytöjä ja tutustumaan samalla löytöeläintalon toimintaan.

 

4.6.2010 Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys ry:lle Nurmijärven Ympäristöpalkinto 2010!

13.5.2010 Keväinen Pihakirppis Kytäjän löytöeläintalolla klo 13-16. Tule tekemään mukavia ostoksia ja tukemaan eläinsuojelutyötä! Paikan päällä kahvio, arpajaiset sekä lapsille piirrustuskilpailu. Lisäksi löytöeläintalolla avoimet ovet.